Close

Ulaganja u GOS

28 kol 2008 Vijesti | Komentari isključeni za Ulaganja u GOS
Ulaganja u GOS
 

Kamioni kojima se odvozi otpad s područja grada na odlagalište «Goričica» u Topolovcu od sada će na prometnice s odlagališta izlaziti čišći. Naime, trgovačko društvo u vlasništvu grada, Gospodarenje otpadom Sisak na odlagalištu od nedavno koristi postrojenje za pranje podvozja kamiona. S načinom na koji uređaj radi, danas je prilikom posjeta odlagalištu, upoznat gradonačelnik Dinko Pintarić i njegov zamjenik Mario Marot.

Nakon što je sanirano samo područje deponije, sada se ulaže i u njeno uređenje. Dokaz tome je i nova investicija od 600 tisuća kuna, a koja je važna za promet kamiona koji dovoze otpad na odlagalište i nakon toga izlaze ponovno na cestu. Riječ je o postrojenju za pranje podvozja kamiona koje će omogućiti da oni na prometnice izlaze čisti, ne raznoseći smeće s deponije. Osim toga u krugu odlagališta nalazi se i nova meteorološka stanica koja osim temperature i brzine zraka, smjera vjetra, tlaka i vlage te količine oborina, mjeri i solarnu radijaciju i isparavanje. Svi ti podaci dostupni su na web stranici GOS-a.

Izgrađena je i trafostanica koja osigurava nesmetan rad svih uređaja i opreme na odlagalištu, a ima dovoljno snage i za potrebe sortirnice koja se tek treba izgraditi. Sva ova ulaganje u opremanje iznose oko 1,5 milijuna kuna, što će doprinijeti da Sisak ima deponij vrhunske kvalitete.

Započeta je gradnja hidrantske mreže, a u narednih godinu dana izgradit će se i čvrsti objekti za potrebe svih službi na odlagalištu. GOS ima namjeru kupiti još dva kamiona koja će omogućiti brži i kvalitetniji odvoz smeća s područja grada, a u pripremi je i projekt pristupne ceste odlagalištu.

Foto: Željko Rakarić

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status