KUPLJENO VOZILO ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE KORISNOG OTPADA – SELEKTA

Od ove godine građani Siska će na svojim cestama moći vidjeti novo specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz sekundarnih sirovina – selekta. Specifičnost vozila je u tome što se otpad sakuplja u dvije posebne, odvojene komore, pa tako papir, tetra pak, staklo i plastiku, koje građani savjesno razvrstavaju i donose u kontejnere za pojedinu vrstu otpada smještene na “zelenim otocima”, možemo lakše i ekonomičnije prevesti do odlagališta, odakle ga se nakon dodatnog selektiranja upućuje na reciklažu ovlaštenim oporabiteljima.

Osim na području Siska, odvojeno se sakuplja korisni otpad i na području 3 općine u kojima također obavljamo našu djelatnost – općine Sunja, Lekenik i Martinska Ves. Trenutno je na području Siska smješteno ukupno 420 “zelenih otoka” i još je dodatnih 170 na području navedenih općina.

Tako godišnje sakupimo oko 270 tona papira, 7 tona plastike, 8 tona stakla i 1 tonu tetra paka, što znači da smo u suradnji sa savjesnim građanima barem malo dali svoj doprinos očuvanju okoliša i produženju vijeka našeg odlagališta “Goričica”.

 

Mislimo da uz Vašu pomoć  možemo i bolje!

Skip to content