Predstavljeno mobilno reciklažno dvorište na prvoj lokaciji – Trg grada Heidenheima

Dana 04.07.2016. godine na Trgu grada Heidenheima (kod bazena) predstavljeno je mobilno reciklažno dvorište. Na ovoj lokaciji mobilno reciklažno dvorište zadržat će se dva tjedna.

Mobilna jedinica ima mogućnost zaprimanja 11 frakcija različitih vrsta otpada i to papir, plastika, staklo, električni i elektronički otpad, tekstil, metal, toneri, lijekovi, ambalaža pod tlakom, baterije te ambalaža onečišćene opasnim tvarima.

-Na ovaj način građanima omogućujemo da bliže svome domu odlože otpad za kojeg ne znaju gdje bi ga zbrinuli ili im je predaleko otići do Goričice. Ovim projektom zapravo nadograđujemo naš sustav gospodarenja otpadom i na taj način pružamo bolju uslugu našim korisnicima. Pozivamo građane da dođu i odlože otpad, a ukoliko je otpad prevelik molimo ih da ga odvezu na odlagalište gdje ga mogu besplatno zbrinuti –naglasila je direktorica Gospodarenja otpadom Siska Sandra Divjakinja.

Ukupna vrijednost investicije je 262.000 kn, a mobilno reciklažno dvorište, kao i većina komunalne opreme koja je do sada nabavljana, sufinancirana je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Grad Sisak je financirao 60%, a Fond 40% vrijednosti.

-Ovo je još jedan korak prema održivom i učinkovitom sustavu upravljanja otpadom u gradu Sisku i zadovoljstvo mi je što smo i ovaj projekt ostvarili zahvaljujući  sufinanciranju Fonda. Ove godine krećemo i u gradnju tzv. fiksnog reciklažnog dvorišta koje će se nalaziti na lokaciji Zvonimirove ulice. Danas se priprema dokumentacija za raspisivanje natječaja nakon čega slijedi odabir izvođača – najavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Raspored mobilnog reciklažnog dvorišta možete pogledati OVDJE!

DSC_3553 DSC_3560 DSC_3558

Skip to content