OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE 2018. GODINE

U periodu od 23. travnja do 3. svibnja 2018. godine suradnjom Grada Siska i Gospodarenja otpadom Sisak d.o.o. održane su edukativne prezentacije u pet osnovnih škola na području Grada Siska povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Edukativne prezentacije o zaštiti okoliša te održivom sustavu gospodarenja otpadom održane su u OÅ  22. lipnja, OÅ  Ivana Kukuljevića, OÅ  Galdovo, OÅ  Braća Ribar te OÅ  Braća Bobetko.

Također, povodom svjetskog Dana vode 22. ožujka 2018. održano je natjecanje u sakupljanju papira između osnovnih škola koje je trajalo mjesec dana odnosno do Dana planete Zemlje 22. travnja 2018. godine. Ispred škola bilo je postavljeno mobilno reciklažno dvorište u koje su učenici mogli pravilno odložiti više vrsta otpada iz kućanstva te sakupljeni papir za nagradnu igru.

Četiri osnovne škola koje su imale najviše sakupljenog papira i kartona dobile su na raspolaganje po jedan “zeleni otok” (set od tri spremnika za korisni otpad) koji mogu biti smješteni u prostoru škole ili pretprostoru škole. Ovom prilikom čestitamo OÅ  Braće Bobetko, OÅ  Braća Ribar, OÅ  22.  lipnja i posebno OÅ  Galdovo koja je imala najveću količinu sakupljenog papira na osvojenim spremnicima.

Nadamo se i budućoj dobroj suradnju sa školama jer je važnost odvajanja otpada i recikliranja potrebno učiti od najranije dobi.

 

GALERIJA SLIKA

[supsystic-gallery id=’6′]

 

Skip to content