Prestanak zaprimanja prijava za besplatne odvoze krupnog i građevinskog otpada

Obavještavamo korisnike naših usluga kako od 1. listopada 2021. godine prestaje zaprimanje prijava za besplatne odvoze krupnog i građevinskog otpada.

Društvo Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. svake godine organizira dvije akcije besplatnog odvoza krupnog otpada s adrese naših korisnika (proljetni i jesenski odvoz). Iznimno, ove godine je, zbog šteta nastalih nakon potresa, donesena odluka o kontinuiranom besplatnom sakupljanju krupnog i građevinskog otpada.

U proteklih devet mjeseci Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. je besplatno preuzelo s adresa korisnika i očistilo oko zajedničkih spremnika za komunalni otpad gotovo 750 tona krupnog otpada  i čak 7000 tona građevinskog otpada.

Sada, devet mjeseci nakon potresa, sve češće primjećujemo kako građani iskorištavaju situaciju te kontinuirano, nepropisno i u velikim količinama odlažu krupni i građevinski otpad na javne površine, a krupni otpad sakupljen s adresa naših korisnika je uglavnom otpad koji više nije vezan uz štetu nastalu od potresa već od redovnog preuređivanja, čišćenja, zamjene namještaja i slično.

Zbog gore navedenih razloga obustavlja se zaprimanje prijava za odvozom krupnog i građevinskog otpada do prve organizirane akcije koja će biti u proljeće 2022. godine i o kojoj će naši korisnici na vrijeme biti obaviješteni. Sav krupni otpad koji je uredno prijavljen do 30. rujna 2021. godine bit će sakupljen i odvezen u najkraćem mogućem roku.

Podsjećamo kako svi korisnici mogu sami i bez naknade svoj krupni otpad odvesti u tvrtku Royal Media d.o.o. na adresi Žabenske Poljane BB, Staro Pračno (Južna industrijska zona), a građevinski otpad u tvrtku Kemokop d.o.o. na adresi Nikole Tesle 17, Sisak.

Također, svi naši korisnici svoj krupni i građevinski otpad mogu bez naknade sami dovesti i odložiti na reciklažnim dvorištima:

Reciklažno dvorište “SISAK STARI”,
Ulica kralja Zvonimira 7b, Sisak

Reciklažno dvorište “NOVI SISAK”,
Capraška ulica 4, Sisak-Caprag

Radno vrijeme reciklažnih dvorišta je pon – pet:  08:00 – 20:00  i  sub:  08:00 – 13:00.

Kao što građani grada Siska vjerojatno primjećuju i sami, odlaganje krupnog i građevinskog otpada oko spremnika za miješani komunalni otpad je izgubilo svu kontrolu. Prostori oko spremnika su konstantno onečišćeni nepropisno odloženim krupnim i građevinskim otpadom što nije slika grada kakvog želimo. Upozoravamo korisnike da će društvo Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. u suradnji s komunalnim redarima grada Siska od današnjeg dana neprestano kontrolirati nepropisno odlaganje otpada oko spremnika, te da će sve osobe koje se zateknu prilikom nepropisnog odlaganja ili ako se za iste naknadno konstatira da su nepropisno odložile otpad biti kažnjene sukladno Zakonu te da će snositi sve troškove čišćenja nepropisno odloženog krupnog i građevinskog otpada.

Također pozivamo i sve građane koji uoče nepropisno odlaganje da nas odmah kontaktiraju kako bi ubrzali postupak pokretanja prekršajnih prijava.

Svatko je odgovoran za svoj otpad, a nepropisno odlaganje otpada uz najbliži spremnik za miješani komunalni otpad nije rješenje već problem koji će u narednom periodu biti intenzivno i kontinuirano kažnjavan!

Skip to content