Close

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE 2018. GODINE

08 svi Vijesti | Komentari isključeni za OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE 2018. GODINE
OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE 2018. GODINE
 

U periodu od 23. travnja do 3. svibnja 2018. godine suradnjom Grada Siska i Gospodarenja otpadom Sisak d.o.o. održane su edukativne prezentacije u pet osnovnih škola na području Grada Siska povodom obilježavanja Dana planete Zemlje. Edukativne prezentacije o zaštiti okoliša te održivom sustavu gospodarenja otpadom održane su u OŠ 22. lipnja, OŠ Ivana Kukuljevića, OŠ Galdovo, OŠ Braća Ribar te OŠ Braća Bobetko.

Također, povodom svjetskog Dana vode 22. ožujka 2018. održano je natjecanje u sakupljanju papira između osnovnih škola koje je trajalo mjesec dana odnosno do Dana planete Zemlje 22. travnja 2018. godine. Ispred škola bilo je postavljeno mobilno reciklažno dvorište u koje su učenici mogli pravilno odložiti više vrsta otpada iz kućanstva te sakupljeni papir za nagradnu igru.

Četiri osnovne škola koje su imale najviše sakupljenog papira i kartona dobile su na raspolaganje po jedan “zeleni otok” (set od tri spremnika za korisni otpad) koji mogu biti smješteni u prostoru škole ili pretprostoru škole. Ovom prilikom čestitamo OŠ Braće Bobetko, OŠ Braća Ribar, OŠ 22.  lipnja i posebno OŠ Galdovo koja je imala najveću količinu sakupljenog papira na osvojenim spremnicima.

Nadamo se i budućoj dobroj suradnju sa školama jer je važnost odvajanja otpada i recikliranja potrebno učiti od najranije dobi.

 

GALERIJA SLIKA