Close

KUPLJENO VOZILO ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE KORISNOG OTPADA – SELEKTA

13 sij 2012 Vijesti | Komentari isključeni za KUPLJENO VOZILO ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE KORISNOG OTPADA – SELEKTA
KUPLJENO VOZILO ZA ODVOJENO SAKUPLJANJE KORISNOG OTPADA – SELEKTA
 

Od ove godine građani Siska će na svojim cestama moći vidjeti novo specijalno vozilo za sakupljanje i odvoz sekundarnih sirovina – selekta. Specifičnost vozila je u tome što se otpad sakuplja u dvije posebne, odvojene komore, pa tako papir, tetra pak, staklo i plastiku, koje građani savjesno razvrstavaju i donose u kontejnere za pojedinu vrstu otpada smještene na „zelenim otocima“, možemo lakše i ekonomičnije prevesti do odlagališta, odakle ga se nakon dodatnog selektiranja upućuje na reciklažu ovlaštenim oporabiteljima.

Osim na području Siska, odvojeno se sakuplja korisni otpad i na području 3 općine u kojima također obavljamo našu djelatnost – općine Sunja, Lekenik i Martinska Ves. Trenutno je na području Siska smješteno ukupno 420 „zelenih otoka“ i još je dodatnih 170 na području navedenih općina.

Tako godišnje sakupimo oko 270 tona papira, 7 tona plastike, 8 tona stakla i 1 tonu tetra paka, što znači da smo u suradnji sa savjesnim građanima barem malo dali svoj doprinos očuvanju okoliša i produženju vijeka našeg odlagališta „Goričica“.

 

Mislimo da uz Vašu pomoć  možemo i bolje!

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status