Close

ZELENA ČISTKA – JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ

23 tra 2013 Vijesti | Komentari isključeni za ZELENA ČISTKA – JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ
ZELENA ČISTKA – JEDAN DAN ZA ČISTI OKOLIŠ
 

Zelena čistka je dio globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let’s do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera, koji su u jednom danu očistili 10.000 tona otpada s budžetom od 500.000 eura. U normalnim okolnostima državi bi za to bile potrebne 3 godine i više od 22 milijuna eura!

Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. se drugu godinu zaredom uključilo u međunarodnu akciju čišćenja divljih odlagališta pod nazivom Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. Dana 20. travnja 2013. godine čišćene su divlje deponije na području Galdova prema šljunčari, u Lađarskoj ulici, te na Zelenom Brijegu. U akciji su sudjelovali volonteri i djelatnici GOS-a; s navedenih lokacija očišćeno je ukupno 13 t otpada.

Volonteri u Galdovu

Volonteri u Galdovu

Čišćenje divljih odlagališta u Lađarskoj ulici

Čišćenje divljih odlagališta u Lađarskoj ulici

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status