Prvi pokazatelji uspješnosti provedbe pilot-projekta na Zelenom brijegu

Provedbom pilot-projekta sortiranja korisnog otpada na kućnom pragu u naselju Zeleni brijeg, ostvarile su se sve pozitivne prognoze u smislu smanjenja količina otpada koji se odlaže na odlagalištu. Zahvaljujemo svim korisnicima na Zelenom brijegu koji su prepoznali, prihvatili i ozbiljno pristupili razvrstavanju otpada i na taj način postigli odlične rezultate u razvrstanim količinama papira, a iste rezultate očekujemo i kod prvog sakupljanja korisnog otpada iz žutih vrećica koje će po rasporedu biti 18. veljače 2019. godine.

Pokazatelji uspješnosti

Svakog utorka se na Zelenom brijegu sakupilo i na odlagalištu odložilo u prosjeku 6,8 tona otpada. Nakon podjele vrećica, količine odloženog otpada su se smanjile na 4,8 tona. Očigledno je da su se količine odloženog otpada smanjile za trećinu, odnosno da je 30% manje otpada završilo na odlagalištu.

Sabijeni papir

Čipiranje

Čipiranjem posuda uspješno su praćeni svi odvozi. Praćenjem su se otkrili i propusti kao što su dvostruke posude, korisnici bez ili s oštećenim posudama. Sve nesukladnosti su otklonjene kako bi svi korisnici dobili jedinstvenu uslugu.

Čipiranje posuda za otpad

Pogled u budućnost

Kako su svi pokazatelji uspješnosti ovog projekta premašili naša očekivanja, a povratne informacije korisnika uključenih u ovaj projekt su pozitivne, Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. već je krenulo u daljnju nabavu i opremanje kako bi što prije i ostali dijelovi grada Siska dobili čipirane posude i svoje vrećice za razvrstavanje. Vjerujemo kako će i ostali dijelovi grada slijediti dobar primjer, prihvatiti ovaj način razvrstavanja i predavanja korisnog otpada te kako ćemo kao zajednica pokazati da Sisak može i zna čuvati okoliš!

Vrećice za razvrstavanje otpada
Skip to content