Close

Novosti!

25 sij 2017 Vijesti | Komentari isključeni za Novosti!
Novosti!
 

U  2017. godini Gospodarenje  otpadom Sisak d.o.o. i nadalje će ustrajati na kvalitetnom pružanju usluga svim korisnicima te pri tome osigurati modernu tehnologiju i opremu u postupku zbrinjavanja komunalnog otpada. Planova  za unapređenje djelatnosti  je više, a za građane će posebno biti značajno fiksno reciklažno dvorište, pilot projekt uvođenja elektronske evidencije i naplate odlaganja otpada za domaćinstva i pravne osobe u centru grada, podjela novih mini kompostera te nova komunalna oprema za sakupljanje miješanog i posebnih vrsta otpada.

Tijekom ove godine Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. će izgraditi fiksno reciklažno dvorište u Ulici kralja Zvonimira, pokraj Mosta Gromova. Građevinska dozvola je već pripremljena te se čeka raspisivanje natječaja u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji bi trebao sufinancirati izgradnju i opremanje do 85 posto vrijednosti investicije. Planirano je i projektiranje dodatnog reciklažnog dvorišta u Capragu, koje bi se počelo graditi početkom 2018. godine. Kao što je već poznato, u reciklažnim dvorištima građani mogu odlagati električni i elektronički otpad, metal, baterije, stare automobilske gume, ambalažu onečišćenu opasnim otpadom, lijekove i slično, a tijekom prošle godine mobilno reciklažno dvorište bilo je postavljeno na brojnim lokacijama u gradu.

U prvom dijelu ove godine započet će se s elektronskom evidencijom odlaganja otpada za domaćinstva i pravne osobe u centru Siska. Prilikom odlaganja otpada svaki će se korisnik registrirati, a cijena će se u drugoj fazi pilot projekta formirati na temelju volumena otpada. Na ovaj način namjeravamo unaprijediti sustav sakupljanja otpada i stimulirati korisnike na recikliranje i odvojeno odlaganje otpada. U budućnosti se planira uvesti takav sustav evidencije po korisniku i u ostale dijelove grada. Također, planira se uvesti sustav evidencije i putem „pametnih“ posuda.

I u 2107. godini ćemo nabaviti mini kompostere i podijeliti zainteresiranim građanima kao i započeti sa sustavnim sakupljanjem biootpada.

Nabavit će se i nova komunalna oprema za sakupljanje miješanog komunalnog otpada i odvojeno sakupljanje biootpada, papira, stakla, plastike, metala i tekstila. U gušće naseljenim dijelovima grada i u pješačkoj zoni, postavit će se podzemni ili polupodzemni spremnici veće zapremine,  a istovremeno smanjiti njihov utjecaj na vanjski prostor.

Svi planirani projekti bit će financirani vlastitim sredstvima Gospodarenja otpadom Sisak d.o.o. i Grada Siska te sufinancirani sredstvima Fonda i drugih ministarstava. Građani će o svim promjenama biti pravovremeno obaviješteni.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilitiesWe are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status