Soba čuda

Dana 17. srpnja 2015. godine održana je cjelodnevna radna akcija uređenja prostora buduće Sobe čuda u Frankopanskoj 5 u Sisku, gdje je Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. sudjelovalo kao jedan od donatora. Tom prilikom Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. doniralo je 2 kontejnera za građevinski otpad koji je nastao tijekom uređenja.

Članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i roditeljima djece članova Udruge pridružili su se djelatnici glinske Vivere i Kendo kluba Sisak. Volontere je obišla i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček kako bi se upoznala s radovima koji su do sada obavljeni.

Paralelno s uređenjem prostora počela je edukacija za dva senzorna terapeuta. Uz samu sobu čuda u ovom prostoru uredit će se i prostorija za boravak roditelja, kao i jedan stručni kabinet u kojem će biti smješten logoped.

Radna akcija uređenja prostora nastavila se i za vikend 18. i 19. srpnja. U subotu su prostor uređivali volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sisak, a u nedjelju članovi Udruge studenata Grada Siska.

Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. se sa zadovoljstvom odazvalo i sudjelovalo u ovom pothvatu jer je Soba čuda zapravo soba za senzornu integraciju djece s teškoćama u razvoju i bit će prva takva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Izvor slika: sisak.hr

Skip to content